Isnin, 6 Julai 2009

kawan...adat la tu berkawan namanya...

haiiih...belum papehal dah mengeluh..kenapa eh..
bukan pe..apakah yang akan korang buat kalau dapat kawan yg hipokrit?
ni pengalaman akue..rasanya dah lama bersabar gak la..ni bukan setakat kawan..malah housemate sendiri..mungkin akue jugak yg salah..tapi at least akue cuba mengakui kesalahan sendiri dan tidak berpura2 mengenainya..
begini kisahnya...akue ingat lagi masa dahulu akue dan rumate akue yang sebilik ngan akue(kiranya bestfren akue la)sama2 tak ada cermin..maka kami pun terpaksa masuk bilik kawan kami yang 'tak hipokrit' ni utk meminjam cerminnya...tapi kami mintak izin secara face to face sebelum kami pinjam..jadi sure la kan dia tahu kami akan masuk bilik dia untuk pinjam cermin..tapi dalam diam2 dia sudah tampal plaster note mengatakan kami perlu mintak izin sebelum masuk bilik dia...dia lekat kat celah2 pintu bilik dia...akue dah mula terasa dah..maka akue trus beli cermin sendiri..ajak cik sal beli teman akue beli kat tesco..well..yg dah berlalu biarkan lah kan..akue redha...


dah ni lak...dia wat hal lak..dia macam berpura2 TAK MASUK bilik akue dan meminjam kipas angin bilik akue lak..walaupun kipas angin lini punya tapi akue yg pakai kan..kalau rosak akue lak yg tak ada kipas ok...tapi pagi tadi akue balik dan masuk bilik..akue rasa bahagian belakang kipas tuh..panas..sah la ada org pakai kipas akue tu kan..rasa akue nak je serbu bilik org tu dah mengamuk dengan perangai hipoktir dia..akue memang angin gila lah..cuab cakap..yus, akue pinjam eh kipas sabtu ahad ni ke..takpe..just ade aritu akue mintak dia pulangkan baki duit sewa akue dan letakkan baki tu atas katil akue..dia lak leh pula berpura2 letak bawah pintu..kiranya dia selitkan bawah pintu la konon2 dia tak masuk bilik akue..isk..tensen2..akue rasa nak tukar je kunci bilik akue tu..akue nak kunci bilik akue tu ha..biar dia terus dengan kepura2an dia..


ni ha nak gosip lagi..dia dengan sorang lagi budak housemate akue aka budak misteri mana ngam..dia asyik gaduh gak la dengan housemate akue yg sorang nieh..YANG SPONSOR DAPUR, PETI AIS DAN MESIN BASUH..dia tak ingat ke..kalau pakai harta org..pandai2 la jaga kan..jangan ikut sedap hati je kan pakai..sedar la sket ko tu meminjam..bukan nyer ko yg rasa membayar bulan2 kan duit hutang peti ais mesin basuh tu kan..isk..memang dasar pemalas betul lah..


sebenarnya akue nak bagi tau sapa org tu tapi kadang2 akue pun sedar akue pun ada kekurangan..kekurangan akue adalah akue suka sound direct..cume kalau dah marah akue tak leh nak bersuara..kalau akue bersuara gak mungkin akue akan menangis sambil marah..jadik macam drama lak..itu lah...ni yang pakai taip je nieh..update blog dengan perasaan marah..akue ade jugak nak tulis surat je kat budak tu ape2 yg akue tak puas hati ngan dia..tapi akue takut dapat balasan yang lagi teruk dan akan menambahkan lagi rasa marah akue..dan mungkin akue akan declare war la..akue sikap buruk akue memang keterlaluan..kalau dah marah..ape pun leh jadik..akue 'angin' agak tinggi gak la..

akue rasa nak bagitau je rumate akue pasal ni..tapi dia lak sibuk sangat..bagi msg kadang2 balas..kol pun sekejap2 je..dah la jarang dpat jumpa..well..tak kisah la..akue ada blog untuk lepaskan perasaan marah akue..nasib baik la akue ada akak yg leh kongsi perasaan akue kadang2..akue ngan akak akue sangat rapat..saling memahami..dan agaknya sekarang akue dah kurang nak kongsi dengan kawan2 kot..kadang2 diorang pun sibuk ngan hal masing2..kadang2 ada gak la akue berkecil hati ngan diorang2 nieh..well..ape2 hal pun akue ada diri sendiri..akue leh carry on sorang2..nasib baik la ada famili lagi..rasanya akue tak leh sangat bergantung harapan dengan kawan2 skang nieh..semua pun akue kawan tapi tak leh la nak kongsi2 sangat perasaan yang tersirat dalam otak ngan jiwa nieh..kita kawan tapi bukan teman mesra..huhuhuhu

2 ulasan:

ixa ixora berkata...

aku igt drama cam ni masa aku student dulu. kes yang suka masak even tak sedap tapi perasan sedap dan takde sapa request, tapi tak suka ngemas. jenis yang tunggu orang beli barang dapur, then masak sukati mereka.. tak termasuk jenis yang takmo menyapu rumah.

asam garam tinggal serumah mmg cam tu. tapi one thing aku belajar, kalau tinggal serumah dgn perempuan, tak perlu bincang apa2. sbab akan jadi kes ungkit di kemudian hari. maka jawapan aku, tukar aje kunci bilik :) if dia tanya, kata kunci lama hilang hohoohoh..

Fazzy berkata...

adusss releks aaa dik
tula kalo dok umah sewa
ako pun camtu gak
dapat house mate yg suke tgk cite BLUE lagi
tensen2
sbb tu ako selalu je balik umah
muahaha

baik ko ulang alik je